2014. május 21., szerda

Supernatural S09E23 – avagy az első „élő” évadzáróm utánSziasztoooook! :)

Huh, még mindig alig térek magamhoz. :) Az éjszaka tanulsága: ha meghűltél, és nem érzed jól magadat, valamint egy óra után kidob az ágy, mert a tested forró fürdőt akar, és közben már csak három óra van addig, hogy élőben nézd a részt… Igen, fent fogsz maradni, mert nem bírod ki, hogy ne nézd meg élőben. Hmmm, az élmény, hogy életedben először egy SPN részt is élőben nézel meg… Leírhatatlan. :) Korábban is néztem már finálékat élőben a CW-től, sőt részeket is, de a hajnali három, az még nekem is kicsit korán van. De ha már 1:30-at mutat az órád, nincs az az Isten, aki téged a monitortól az ágyba rángatna. Igen, ez történt velem is. Annyira be voltam zsongva és vártam az új részt, hogy meg kellett várnom. Megérte? Abszolút! :) Szerintem az SPN évadzárók sosem hagytak minket cserben, és amit most csináltak… Az én szám is tátva maradt, még úgy is, hogy mindkét erős tippem/sejtésem beigazolódott. :)

Na de ne szaladjunk ennyire előre. Most SPOILER fog következni, szóval a Tovább gombra kattintás után minden felelősség Rátok hárul, drágáim. :) Azért is nyitottam ezt a bejegyzést, hogy legyen egy hely, ahol kibeszélhetjük az évad és a finálé történéseit, illetve találgatni tudjunk, hogy ezek után mi lesz a 10. évadban. Röviden: szerintem fantasztikus 10. évad vár ránk. :)

Csapjunk is bele a közepébe. A topicot megnyitom, később talán írok ide a részről és az évadról egy hosszabb szöszt, most ennél többre perpillanat képtelen vagyok. :) De egyelőre talán ennyi is elég lesz. :)

Dumasarok indul! :)

Nienor


Tehát akkor innentől kezdve SPOILER következik. Az első kérdést Éva szegezte nekem azonnal: Dean lovaggá válik? Néhányan láthattátok, hogy már részek óta mennyire féltettem Deant és Cast, nehogy valamelyikükkel valami katasztrófa történjen. Azt megsúgom, hogy a fináléban Cas kegy-ügye nem oldódott meg, szóval továbbra is félthetjük őt attól, hogy ha az lemerül, akkor meghal. De ő Cas, és még annak ellenére is meggyógyította Gadreelt, hogy az külön kérte, hogy ne tegye, mert neki annál hamarabb vége lesz. Kedvenc kis angyalunkat érdekelte ez? Természetesen nem.

Na de most vissza Deanhez, aki nagy gázban van. A fiúk Gadreel megtámadása után valahogy lefogják őt és bezárják, amit ő nem visel túl jól. Egyedül marad, vért hány, és erre megidézi Crowleyt, hogy válaszokat követeljen: mi történik vele. A válasz egyszerű: a teste nem bírja azt a terhet, amit Káin pecsétje ró rá, mert ő csak egy ember, Káin pedig démon volt. Ő tehát nem tudja azt az erőt elviselni. Dean azt is „bevallja” Crowleynak, hogy Abaddon megölése óta ölhetnékje van, és nem bír leállni. Ennek az oka is egyszerű: a pecsét akarja ezt tőle. Ha öl jobban van, ha nem teszi… Akkor nagyon nincs és nem is lesz jól, és minden a halálához fog vezetni. Na de erről majd később. Végül Crowley segít neki „megszökni” a bunkerből, miközben Sam és Cas megtalálják Gadreelt és összefognak vele. Sejthetjük, hogy Gadreel menti meg a napot, megpróbálva ezzel jóvátenni mindent, amit tett. Összegzés: én már nem haragszok rá. Azután nem, amit Casért és az angyalokért tett. RIP Gadreel. :)

És még mindig nem tartok Deannél, ugye? :D Egyre rosszabbul van, és mikor végre megtalálja az épp Jézust játszadozó Metatront (nem, Cas persze nem öli meg őt a végén sem…:S), akkor Dean rátámad. Elbukik. Ahogy sejtettem, Dean meghal. Hol? Az öccse kezeiben. Dean utolsó szavai… „I’m proud of us – Büszke vagyok ránk” és vége, megszakad a szíved és Sammel együtt sírsz.

Dean megölése után Metatron azonnal eltűnik, mert mint kiderül, Cas sikerrel járt: többé már nem Isten, csak egy átlagos angyal. Metatron a fejéhez vágja, hogy megint mindent kockára tett, feláldozott és tönkretett. Minden hatalmat, ami az angyaloké volt, és amit az angyalok táblája adott volna nekik. Mindezt miért? Deanért. Hogy őt mentse, mert mindig ez volt a célja: Deant megmenteni! Aztán Metatron közli vele, hogy Dean halott. Cas arca mindent elárul. És úgy tűnik, hogy veszíteni fog, ám egy ügyes csellel végül Metatron saját magát buktatja le, és az összes angyal Cas mögé áll.

Eközben odalent a Földön, van egy testvér, aki gyászol és igen, mindent megtesz azért, hogy visszahozza Deant. A végén hallható dal persze a szívedbe tép és imádod. (Akit érdekel a dal: az éjjel frissítettem a zenelejátszót, és az a dal az utolsó a listában.) Szóval Sam megidézi Crowleyt, aki az ágyában fekvő halott Deanhez megy. Igen, az Első Pengével együtt. Crowley „vallomása” Dean holtteste felett… Wow, csajok, az valami gyönyörű volt. (Valami azt súgja, hogy jó kis csapatfelállások elé nézünk a következő évadban.) Crowley elmondja Deannek, hogy ezt ő sem tudta előre, és soha nem hazudott neki. Soha! Volt, amit nem osztott meg vele, de nem hazudott neki. Crowley magánbeszéde zárja a finálét, ami szerintem sokat elárul. Még mindig érző démon, és látni rajta, hogy sajnálja azt, ami Deannel történt. A kezébe adja a Pengét, a mellkasára fekteti és elmondja neki, hogy amit érez, az nem a halál, hanem egy új fajta élet. És igen, a kamera közelít, aztán amikor teljes totálban láthatjuk Dean arcát, ő kinyitja a szemét. Egyet találhattok, hogy milyen színű a szeme. :) És ezt Jensen előre meg is mondta :D

Szóval a kérdés: miért örülök én ennek ilyen nagyon? Mert ezek fényében egy nagyon jó kis 10. évad vár ránk. Lesz egyáltalán innen visszaút? Dean mennyire fog gyilkos üzemmódban tombolni? Érzelmek? Lesznek neki? És Cas? Vele mi lesz? Hogy éli túl? Világosan elhangzott a részben, hogy ha nem hozza helyre a kegyét, akkor meg fog halni. Az angyalok végül is még nem tértek vissza rendesen a mennybe, ez a probléma még nincs teljesen megoldva, nekem legalábbis nem volt egyértelmű. Dean ezután gondolom Crowleyval fog egy csapatban játszadozni, Cas pedig lehet, hogy Sammel, amíg meg nem oldják a problémát. Szerintem Dean lovag lett, nem csak egy egyszerű démon (fontos, nem megszállták, hanem azzá vált!), mert ha démon lenne, akkor mint tudjuk, azt simán meg tudja majd Sam gyógyítani. Úgy, ahogy majdnem tette ezt Crowleyval is, de most nem halna bele, mert nem a próbákat csinálná végig, csak egy démont gyógyítana meg. De a megoldás nem lesz ilyen egyszerű, az biztos. Lesz egyáltalán megoldás? Nem tudom, de én abban bízok, hogy nem a 10. évad lesz az utolsó. Ne, még ne. :) Én nem tudom megunni ezt a csipet-csapatot, szóval hajrá fiúk! Még még még! :)

Összességében az évadzáróról mint mondhatnék még? Imádtam, tetszett, szerettem, izgultam, izgultam, izgultam, izgultam, izgultam, izgultam, és izgultam! :) Szerintem méltó volt az eddigi SPN finálékhoz és nagyon izgatottan várom, hogy végre október eleje legyen és startoljon a 10. évad. :) Jóóó kis évad elé nézünk, ebben biztos vagyok. :)

Nos, további kérdések? Szívesen válaszolok annak, aki még nem látta a részt, illetve kezdődjön egy jóóó kis kibeszélő és elemezzük ki a részt, vagy az egész évadot.:) Bármit, amihez kedvetek van. Mondjátok el, hogy kinek hogy tetszett az évad és a finálé, és úgy egyben mindent. :) Kedvenc részek, jelenetek, stb. :) Többeteknek mondtam már, hogy a 4., az 5., és a 8. évad után, én a 9.-et is nagyon szerettem. Nem csak a Destiel vonulat miatt. A story nekem nagyon bejött. Ó, és ha már Destiel. Ennek fényében, amíg Deant nem hozzák helyre (ha helyre tudják), szerintem sajnos nem sok Destielre számíthatunk a 10. évadban. De majd meglátjuk. Elképzelhető, hogy a nyáron jelentkezek majd egy kis pokol-lovagja!Dean&angyal!Castiel párosítású Destiel regénykével. :) Kinek lenne hozzá kedve? :)

Szóval… Hajrá, essünk neki az évadnak! Boncolás indul! :)

Nienor


Ui: egy apróság a végére, ha már Destiellel zárok. A rész elején Metatron egy történetet írt és kérdezték tőle, hogy mi az. A válasz: egy csodálatos regényt. Jellemzése: „full of love and heartbreak, and love…” Hm, elgondolkoztatott nem csak engem, hanem a twitteren is sokakat, hogy vajon a további történésekre utalt-e, esetleg Destielre… Hát, talán a következő évadban erre is választ kapunk. :)

Ui2.: bocsánat az össze-vissza fogalmazásért. Egy kicsit még fáradt vagyok és egy éjszaka alatt nem sikerült rendbe jönnöm. Igyekszek majd, de ezt most össze kellett dobnom nektek. Azonnal. :) Ó és a legfontosabb: érdemes a komikat olvasni, mert tudjátok, több szem többet lát, és így is olyan dolgokra hívták fel az én figyelmem is, amire "vak" voltam. :)

Ui3: Akit érdekel egy kis Káin-Ábel-Dean-Sam  & Colette-Cas féle levezetés. :)

15 megjegyzés:

 1. Szia!
  Jaja a Metatron által írt történet (szerelmes töri) engem is érdekelne. Nekem is a Destiel ugrott be elsőre. De miért ne lehetne az, h. a sötét szemű Dean kikezd Casszel. :D
  üdv: crucio

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia crucio :)
   Ezek szerint már te is láttad a részt. :) És igen, valami ilyesmi jár az én buksimban is: a fekete szemű Dean és az angyal Cas... hm. :) Nagyon érdekel, hogy mit írt Metatron. :)

   Törlés
 2. Tisztára úgy érzem magam, mint amikor a Sherlock harmadik évada debütált, igen, muszáj párhuzamoznom. Szóval pont ugyanezzel az izgatottsággal vártam, hogy akik élőben nézték, elmondjanak nekem mindent, mert hát a gépet is le kellett kapcsolnom és amúgy se tudok jól angolul, és mikor megkaptam, hát sirtam és nevettem.
  Most is sírok és vigyorgok.
  Volt, hogy meg kellett állnom, megemberelni magam, és megpucolni a szemüvegem, hogy valahogy folytatni tudjam, és most csak sikongatva szedem össze lelkem cafatkáit. Mert: Úgy tudtam! Úgy tudtam, hogy Dean lovag lett! Nem kéne ennyire örülnöm ennek, de nem halt meg senki. Bár ha megvizsgálom, ez se új fordulat, de nagyon szép van ábrázolva.
  Crowley! Ha bárki kérdezi szerintem az övé a leggyönyörűbb jellemfejlődés, elfogultságom ide vagy oda, hiszen piti keresztúti démonból a pokoli királyává verekedte ki magát (ficet kérek szépen erről), aztán majdnem ember lett, most Dean szeretője, mert hát ha Cas a férje? És így vigyük el a drámai jelenetet az abszolút baromság felé. Az a legszomorúbb az egészben, hogy ez is ment az Elborult ötleteim című mappába, amiket talán-talán meg fogok irni.
  Ha eszembe jutott, mitől lesz igazán jó ez a kis felállás! Mert így nem lehet Sam mellett, vagyis nem sokat, és végre talán tényleg elmozdul a holtpontról a kapcsolatuk. Érdekes, hogy eredetileg Deant Mihály porhüvelyének, vagyis angyalnak szánták, most meg lovag lett belőle, de ez csak ilyen gondolat, semmi extra.
  Aztán Metatront is lepaterolták a főnők székéből! Irritált a fickó, ami azt jelenti, hogy jól kialakították a karaktert, de azért rühelltem, mert tetszett a történetekhez fűződő viszonya. Csak még rosszabbá tette. De akkor ő most túlélte vagy meglincselték az angyalok, vagy mi? Akik, ha jól értem, nem mentek vissza a mennybe, csak Cas mellé álltak. Én fenntartok egy olyan variánst a tizedik évadra, hogy mikor megszüntetik Metatron varázsát, Cas visszakapja az igazi kegyét és boldogan elrepdes Deannel kézenfogva a naplementébe. Úgyhogy Meta határozottan Destielra utalt. És igen, kell az a kisregényed, én jelentkezek!
  Gadreel, sajnálom szegényt, de ez sejthető volt, viszont méltó lezárást kapott. Na tessék megint rivok.
  Na egyelőre ennyi lennék, köszönöm az ajánlót, a spoilereket, most elgondolkozok ezen és összeszedem magam, mert annak ellenére, hogy ez most felpumpálta az adrenalinszintemet, mindjárt bealszok az aktákra :)
  U.I: Ugye a Carry on Wayward szólt?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Évaaaaa, persze, hogy az szólt :) Amint felcsendült a dal, a véred vele együtt pezsdült fel :) Remek volt az elején az összevágás is. :)

   Cas és Gadreel valahova a mennybe mentek fel Metatron irodájába az angyalok táblájáért és ott börtönbe kerültek, szóval ott voltak fent, de a feljárás most is csak ilyen "hátsó ajtón" volt lehetséges, szóval még nincs rendben az angyalok dolga. Metát amúgy dutyiba zárták. Ahogy Hannah mondta Casnek: egy igazi vezető ezt teszi, nem öli őt meg. Cas persze mondta, hogy nem az, ahogy mindig is mondogatja. :)

   Remélem én is, hogy ezzel a fiúk kapcsolata elmozdul a holtpontról. A párhuzam is érdekes, amit felvetettél: Sam Lucifer porhüvelye lett volna, az évad elején pedig angyali porhüvely volt. Dean pedig angyali porhüvely lett volna, most meg lovag. Féltem is őt ettől, de ugyanakkor imádom a sötét, elveszett, megtört Deant. Igen, az izgalom a fő, mi? :D


   "Én fenntartok egy olyan variánst a tizedik évadra, hogy mikor megszüntetik Metatron varázsát, Cas visszakapja az igazi kegyét és boldogan elrepdes Deannel kézenfogva a naplementébe" A naplementés részt kivéve, szerintem a többi még lehetséges is. :) Remélem így lesz :)

   Crowley jellemfejlődése mellett, szerintem Casé is szép :D ebben a részben ő mondott Gadrrelnek olyan filmes utalást, amit az nem értett :D Meg Dean beszólásai Crowleynak :D Na azok is nagyon voltak :D Szóval jóóó kis folytatás vár majd ránk. És sokat gondolkozok azon a ficek, meglátjuk mi lesz belőle :)

   Törlés
  2. Mi bajod a naplementével? :P :)
   Amúgy az le sem esett, hogy Sam meg angyal porhüvelye volt. Nem tudom miért néha elfeledkezek kedvenc jávorkánkról. Szerintem ezzel akarták szimbolizálni, hogy az ember saját maga dönt a sorsáról, még akkor is, ha arról úgy tartják, meg van irva. Ha én forgatókönyvíró lennék, amitől Isten mentsen mindenkit, akkor megpróbálkoznék egy visszakacsintással, az eredeti angyal!Dean ördög!Sam felállásra, és ezzel indokolnám meg félig, hogy miért viseli olyan rosszul a pecsétet. Apropó pecsét: még mindig viseli?
   Figyeld meg: teremni fognak a Dean/Crowley ficek, ezt biztosra veszem. Hiszen most átkerült abba a csapatba. Várok egy olyan részt, ahol Dean nagyon macsósan berúgja az ajtót, majd így füttyent és a démonok elintézik helyette a piszkos munkát :) Vagy a démonok akarnak majd bosszút állni, de nem hagyhatják parlagon heverni, hiszen mégiscsak vadász és elég sokat megölt közülük (akik akkor a Purgatóriumba kerültek?).
   cast direkt nem említettem, eleget van szóba hozva úgyis :) De igen, vele is végigjárattak mindent, amit nézőként csak díjazni tudok, úgyhogy akár naplementével, akár anélkül kijár neki a boldogság Deannel. Mert csak érte él a ballonkabátos szentem.
   A zene, nagyon helyes, kell a népnek.
   Kitaláltam valamit Meta varázslatának megszüntetéséhez! Nem nagy szám, de egyelőre ennyim van. Szóval ha a bezáráshoz egy angyal kegye kellett, akkor talán a kinyitásához egy démoné. És elveszik Dean "lovagságát", meg megtalálják a valamelyik részben eltűnt féldémon gyereket, akit megölnek, mint a nefilimet. Az utolsó komponensnek nem találtam ellentétet, de hát kiterjedt a sorozat világa.

   Törlés
  3. Nekem nincs vele bajom a naplementével, csak tudom, hogy nem kapnánk meg. LEntebb olvasd el, amit Carmen írt Destielről :) Ezeket tökre nem vettem észre, én vakegér :D

   Hát azért a Crowley-Dean párost még emésztenem kell, a SOTB is csak poént, álom volt nálam :D De majd meglátjuk. Abban meg igazad van, hogy lesznek még itt gondok, mert Dean valóban sok démont elintézett, csak perpill megölhetetlen, mert lovag, és a pecsét miért tünt volna el? Hozzá tartozik szerintem.

   Angyal-ördög felállás. "Szerintem ezzel akarták szimbolizálni, hogy az ember saját maga dönt a sorsáról, még akkor is, ha arról úgy tartják, meg van irva. " Ott a pont :)

   Nem hiszem, hogy a menny kinyitásához démonok kellenének. Valami más lehet a kulcs, és remélem azzal együtt visszakapja Cas a kegyét. Mert nem emberré válna, hanem meghalna és azt köszönöm szépen, nem kérem. Nem kérjük!

   Törlés
  4. Oké, végignéztem. És a legszívesebben mennék és megugatnám azt a Holdat.
   Az egész annyira....awesome! volt, hogy még. Amikor elkezdődött a zene, egyből elfogott az az igazi Supnatos hangulat, marhajól összevágott képek, zene, minden és aztán a főcim, ami idén különösen látványosra siekredett a lepörkölődött angyalszárnnyakkal. És most valamit a sztoriról.
   Rohadj meg Metatron a börtönben. Mindenkinek jobb lesz. Vagy adjanak neki egy írógépet, mert annak még elmegy. Amúgy szeretném olvasni a történetét, tuti Destiel fic :)
   ÉS ha már Destiel. Ez kánon. Gyerekek ennél jobban már csak csókkal lehetne hangsúlyozni, hogy ezek ketten fülig odavannak a másikért. Castiel konkrétan érte küzdött, hiszen Meta (Marv. Istenem. Mint valami ZS-kategóriás kockanév),, meg is mondta, hogy azért csinálta, hogy Dean éljen. És Dean él. Másképpen, mert most lovag lett. Feketét pislantott, én meg majdnem kivágtam a monitort az ablakon. Volt képük itt abbahagyni. Azt a sokkot érzem, mint amikor a Sherlock második évadát így abbahagyták azzal, hogy John gyászolja, Sherlock meg él, és mindenki hisztérikusan a körmét rágta meg a netet. Hát most én is a körmömet meg a netet rágom, de úgy örülök, hogy őszre itt lesz a folytatás! Amúgy felerészt jól tippeltem, mert tényleg meghalt Dean, rá jött ki a lépés, de hát aztán ugye lovag lett.
   És ha már lovag, akkor hozzuk be Crowleyt. Nem tudom mit akarnak vele, de nagyon azt érzem, hogy ő se nagyon tud mit kezdeni a helyzetével. Mármint így félig-meddig emberként is létezett, életben hagyta a fiát, és most nemcsak, hogy magányos, de a célját sem találja. Viszont a masszázst, na azt nagyon irigyeltem tőle. Annyira birtam a dumájukat! Azért remélem, hogy a tizedik évadban még jobban megmutatja, hogy mekkorát bir odavágni, mert néha a z évad során azt éreztem, hogy a Dinamit-Duó pincsije lett. Az íróknak üzenem, hogy erre a vonalra nagyon erősen gyúrjanak rá, mert jóóóó.
   És a testvéri pillanatok! Azt hittem rosszul leszek, mikor leütötte Samet, meg is krédeztem magamtól, hogy már megint itt tartunk? És igen, utána meg azért szakadt a szívem, hogy kimondta, hogy büszke rá. De ezt is elmondta már egyszer és nem fejlődött semmit az egész. Ezzel még várok egy kicsit.
   Amúgy Cas ne tudja, hogy Dean lovag lett igaz? Há mit fog kapni majd tőle! Remélem csókot :)
   A végre meg Gádreel. Minden meg van bocsátva. Még Kevin is. Feláldozta magát, és remélem, hogy nem lesz hiábavaló az áldozata. Szerettem a karakterét, jól volt meirva, a színész is szimpatikus volt, szóval örülök, hogy megismerhettem.
   Sam, őt néha így kifelejtem a sorból, de ezer puszi, hogy végre láthattuk az ő gyászát is, és igen, neki is szüksége van Deanre. Ott a fejlődés csírája, használjuk ki kérem szépen.
   Összeségében: ...szottul jó évadzáró volt, minden pillanatát élveztem.

   Törlés
  5. Ugye, ugye? :) Ez már akkora kánon, hogy ordít a monitorból :) Még Cas hangja is milyen elcsuklós volt, amikor utána Metatront huzigálta be a csőbe, bár felőlem giljotin alá is húzhatta volna a fejét. Megérdemelte. Amikor felemelte M. a véres angyalpengét és rászegezte... Azt a pengét, amit alig pár perce Deanből húzott ki... Az ütő is megállt bennem, mert azt hittem, hogy most Casbe mártja bele... Dean vérével együtt... De hál Istennek Cas okosabb volt.:)

   Crowley szerintem most több szerephez jut majd, de ne felejtsük el, hogy ami most Deannel történt... Rajta van a pecsét, ő is meghalt, de visszahozta őt a pecsét, ahogy anno Káint is. Most ő vette át a helyét. Nem csak szimpla démon, még csak nem is sima lovag, mert a lovagot meg lehet ölni az Első Pengével. Káint nem lehetett. Csak azért lehetne őt most megölni, mert már nincs rajta a pecsét. Magyarul Dean perpill halhatatlan. Ebből hogy másznak ki... Úúúú, nagyon ütős kis évad lesz ez, alig várom, veled együtt. :)

   Szóval a lényeg, Dean most egy ideig Crowleyval fogja nyomni, amíg el nem küldi C.-t a p.csába, mivel ő sokkal erősebb, perpill bárkinél. Kíváncsi vagyok én is, hogy Cas mit szól majd ehhez és hogy lesz eztán Destielünk.:)

   A testvéri szál szerintem is remek volt, és lassan, de szépen haladnak, bár most megint kaptak egy hatalmas törést, az biztos. Remélem azért egyszer ezt is tökéletes állapotba hozzák. És Destielt is:) Tényleg már csak a csók kell, ill. Dean részéről is a dolgok "bevallása" :)

   Ehhez már csak egy kib.szottul jó évadnyitás kell, ugye? :) Legyen :)

   Törlés
 3. Sziasztok!

  Nos, én se bírtam a véremmel természetesen. Metatron amit mondott a történetről az szerintem erről a részről szólt. Volt benne love ("I'm proud of you"), heartbreak (amikor Castielnek megmondta Metatron, hogy Dean ha), love (akár Gadreelre is mondjatjuk, mert a testvérei iránti szeretetéből áldozta fel magát és látszólag Crowley sem teljesen közömbösen viszonyult Dean halálához). Akkor jöjjenek az észrevételeim:
  - Crowley magányos. Nekem az utolsó jelenetből az jött le, örül, hogy Dean démon lett. Mindesetre ne feleddjük, hogy Meg is érzett démon létére, ezzel még a destiel vonal nem veszett, csak a dolgok kissé komplikálttá váltak.
  - Dean és Cas freekin' lelkitársak. Ez a rész az ő szerelmük drámája volt. Mindketten haldokolnak, mindketten küzdenek egymásért. Ez a rész tele volt hidden destiellel, mint egy rohadt Rómeó és Júlia 2. Kimondták az őszintét: Cas mindent Deanért tesz/tett. "He is in love with humanity", de most mégis mindent egyetlen emberért tesz. Szóval most eléggé explicit elénk tolták, hogy Castiel is in love with Dean.
  - Azért az elején volt egy Destiel hug. Dean egészen ellazult végül Cas karjaiban :3 Telerjetek csak vissza, többször is megnéztem
  - Kibukott, hogy Sam se különb a Deákné vásznánál. Kétségbeesés, alkohol, könnyek és egy gondolkodás nélküli alku. Komolyan Sam, csak azt ne mondd, hogy saját maga miatt akarod visszahozni Deant. Nem. Neki van szüksége Deanre.
  - Azt hiszem az évadzáró résszel két legyet akartak ütni egy csapással. A wincest rajongók imádhatták a Sam karjaiban tartja Deant és a holtteste felett zokog részeket, míg a destiel rajongók megkapták, hogy Cas szerelmes Deanbe, es azok a jelenetek, ahol párhuzamosan mutatják épp kettőjüket - avagy két szerencsétlen lelkitárs vergődését egymástól távol.
  Azért olvasgattam tumblr-t és adtak jó ötleteket. Képzeljétek el, hogy Cas megidézi Deant és beteszi egy devil trapbe... hmmm... ; P
  Nienor, várom a történetet, felcsigáztál! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Carmen! :)
   Köszöntelek nálam, és óóó, de örülök, hogy írtál :) A mondás tényleg igaz, több szem többet lát, és a rejtett Destielekre való rávilágításod, most még jobban felcsigázott. Igen, mondjuk ki, Cas szerelmes Deanbe, és ezt már nincs hova tagadni. Egyszerűen nonszensz, hogy mindig mindent, feladna csak egy szimpla barátért cserébe. Mindent! Az életét, a testvéreit, a mennyeket, az angyalok tábláját... :) És mindez végül csak egy emberért, ahogy Meta mondta. Mi másért, ha nem a szerelemért.:)
   Visszatekertem az említett Destiel hugra és igazad van, csak nem tűnt fel az elején, túlságosan is izgultam, hogy most mi lesz. És a legszebb... Ahogy egyszerre, váltott képpel mutatták őket: Dean haldoklását Sam karjai közt, aztán Cast, amint Metatron ezt elmondja neki... :) Gyönyörűen fájdalmas jelenetek voltak ezek. Kíváncsi vagyok, hogy miként fognak majd erre reagálni a többiek. Nekem nem volt egyértelmű, hogy Sam alkut kötött-e. Elnézve Crowleyt, jelenleg szerintem merő szívjóságból (mert már olyanja is van:D), és bűntudatból (igen, az is) simán visszahozta volna Deant, aki tulajdonképp lovag lett. Szerintem nem ő hozta vissza őt, csak átadta neki a pengét, mert arra volt ehhez szüksége Deannek. Amúgy Crowley szerintem nem csak magányos, de tényleg sajnálta Deant és én úgy láttam, van ott bűntudat rendesen. :)
   " Sam se különb a Deákné vásznánál. Kétségbeesés, alkohol, könnyek" Yep :D bagoly mondja verébnek, mi? Szereti ő a bátyót, csak néha hülye és nélküle egyedül van. Szerintem sokszor Dean óriási, feltétel nélküli szeretete volt az, ami miatt Sam képtelen volt nem szeretni és küzdeni a bátyjáért.:) A szeretet oda-vissza hat.:) Reméljük Destiellel is ez lesz, és igaz, hogy nehezebb lesz így nekik, de ahogy mondtad, Meg is érzett, és Káin is, ezt ne felejtsük el :) Szóval van remény, mindig van remény :) Csak egyszer mondják már ki nyíltan, hogy HUMANITY=DEAN :)

   "Ez a rész az ő szerelmük drámája volt. Mindketten haldokolnak, mindketten küzdenek egymásért. Ez a rész tele volt hidden destiellel, mint egy rohadt Rómeó és Júlia 2. Kimondták az őszintét: Cas mindent Deanért tesz/tett. " Örömmámor a szavaid után. :) És csak csendben bólogatok, hogy igazad van :) :) :) És olvadozok :) És asszem egyre jobban forog az agyam azon a bizonyos új kis Destiel szösszeneten :) Vagy regényen :D Még nem tudom, hogy mi sül ki ebből :) De valami lesz, valami KELL, mert messze még az október....


   Törlés
  2. Újranéztem azt a részt, amikor a tábla eltörik és a földre zuhan. A haldokló Deannel együtt zuhan és egyszerre érnek földet. Pokolian fájdalmas és gyönyörű képsorok. :)
   Akárhányszor megnézem Dean halálát... Fájdalmas jelenet volt...

   Törlés
 4. Jah és bocsi a hibákért csak telorol írok munkából. :D
  Szóval jav. "I'm proud of us."
  Illetve annyi, hogy heartbreak: amikor Metatron elmondta Casnek, hogy Dean halott.That look... :'(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. No problem, ez természetes és mindünkkel előfordul, ilyenért igazán nem kell bocsánatot kérned :)

   Törlés
 5. Hello!
  Bocsánat, hogy ide betolakodok, de muszáj - muszáj kibeszélnem valakinek. Mert ez SupNat évadzáró. Fájdalmas, ha visszatartod.
  Dean&Crowley - imádom, ők hihetetlenek együtt, főleg mióta Crowley picikét "ember". Főleg, a
  "- Sötétséget érzek
  - Menstruálsz?" fajta párbeszédek miatt jók.
  Destiel - Mióta Uriel (Uriel?) kimondta, hogy: "He like you!" reménykedtem, hogy lesz ebből kánon. És tessék az lett. Ne ámítsuk, ne hihetetlenkedjük - ez már kánon. És imádtam a Destiel "utalásokat".
  Egy ember miatt tetted, de ő is halott. Cas' arckifejézése mindent, MINDENT elárul, nem kell itt szó.
  Sam&Dean - Mérges vagyok/voltam Moosera. Na, azért mindenki mérges volt rá (szerintem), amit mondott még az évad elején. És nem bocsátottam meg, könnyen. 22 & 23. részben, azért megörültem, mert láttam, hogy törődik a bátyjával, szereti. Amikor elsírta magát(mármint Sammy), szerintem, ha nem is sírt, azért még együtt érzett vele.
  Gadreel - Több angyalt, ne, kérlek ne. Gyenge pontjaim az angyalok. Neki viszont hamar megbocsátottam, mikor láttam, hogy Casünkkel találkozik. Nem haragszom rá, nem is fogok. RIP, Gadreel. Apropó, miket beszélek, én soha nem haragudtam rá, no igen Kev' miatt dühös voltam, de, ahogy ő mondta csak tisztázni akarta magát.
  Dean - Inkább a halála. Amikor Metatron belemártotta az angyalpengét, felugrottam, mint amikor valami robban. Asszem, most csak a szívem volt. Na, igen minden évadban eljátszák ezt velem. Meg szinte az összes sorozat, amit nézek.
  Metatron irományára én kiváncsi vagyok, nagyon.

  Celia

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Celia!

   Nem betolakodtál, ezt a szót felejtsd is el, szívesen látlak nálam, és a többiek is, ebben biztos vagyok. :) Jó kis Destiel közösség épült itt ki, és mindenkit szeretettel várok és fogadok és jaj de örülök, hogy írtál. :) Nyugodtan, bármikor, bárhol, én csak örülni tudok neki :)

   Teljesen megértelek, ezek után az élményeket nem lehet csak úgy elnyomni, mert ez... ez. :)
   Dean&Crowley, tökéletesen megalapozták az évadban a kapcsolatukat és szerintem nem vélelten. Huh, milyen fantasztikus kis jelenteket, beszólások várnak majd ránk a folytatásban. Haláli páros.:)

   "Ne ámítsuk, ne hihetetlenkedjük - ez már kánon." Akkor nem én vagyok hülye és nem én beszélem be magamnak, hanem TÉNYLEG így van :) Ennyien nem tévedhetünk :) Ennél jobban már nem üvölthetnék a képünkbe, hogy Cas bizony jóóóóóval többet érez azért az EGYETLEN emberért, akiért mindig mindent kockáztat :)

   És közben Sam-Dean kapcsolata is javult, hála az égnek, ahogy mondod. Bár most megint kap ezzel a démon-dologgal egy jóó nagy pofont:S De hát erről szól a sori, mindig is erről szólt.

   Szerintem nyújtsunk be petíciót, hogy tegyék közzé, amit Metatron írt. :) Annyira Destiel gyanúúúúús, hogy az már fáj. :) Én mondjuk jobban örültem volna, ha kinyírják, mert nála jobban talán csak Dicket utáltam ennyire a sorozatban. Meta szinte viszi a pálmát. Igazi kis szemét gonosz. És még él... Jaj, szerintem fog ő itt még ezt-azt összekavarni nekünk. De hát kell nekünk az izgalom, nemde?:)

   Remélem, hogy egy kicsit jobb neked is, hogy kiírtad magadból mindezt :) A sorozat, ami mindenkire hatással van. :) Imádom :) Nyugodtan bóklássz erre máskor is, sőt írj nyugodtan, én szívesen veszem :)

   Nienor

   Törlés